Waarom WITT

Wie is WITT

Alexander te Witt

Toen ik in 1999, na mijn opleiding bouwkunde, bij mijn eerste werkgever aan de slag ging,  had ik nooit gedacht dat ik 15 jaar later mijn eigen bedrijf zou starten. Sinds 2014 is WITT bouwkunde & vormgeving echter een feit. Achteraf gezien eigenlijk best een logische stap als je bedenkt dat ik mezelf in de loop der jaren heb ontwikkeld van een bouwkundig tekenaar tot een allround bouwkundige en steeds veelzijdiger ben geworden. Mijn liefde voor en kennis van het vak deel ik graag met zoveel mogelijk mensen met bouw- of verbouwplannen. Met als uiteindelijk resultaat een woon- of werkomgeving waar je jarenlang plezier van hebt.

 

Waarom WITT

De werkgebieden waarin ik ervaring heb opgedaan zijn net zo divers als mijn opdrachtgevers:

  • Voor particulieren heb ik vele uitbreidingen, ontwerpstudies en verbouwingen gerealiseerd.
  • Voor architecten ben ik hun rechterhand zodat zij zich op het ontwerp kunnen concentreren.
  • Voor aannemers maak ik werktekeningen en 3D-modellen ten behoeve van hun prijsopgave.
  • Voor woningbouwverenigingen heb ik grote onderhoudsplannen en restauratieprojecten uitgewerkt.

Ik zorg, indien nodig, voor de gehele bouwkundige uitwerking van ontwerp tot uitvoeringtekeningen en van de bouwaanvraag, een technische omschrijving tot de aanbesteding en bouwbegeleiding van het project. Zo heeft u één aanspreekpunt voor al uw bouwkundige zaken.

 

Wie kiest WITT

U? U bent particulier en u heeft (ver)bouwplannen. U heeft misschien al ideeën, maar zo niet, dan denk ik graag met u mee. U wilt uw wensen graag terugzien in een 3D-tekening zodat u zich een goede voorstelling van het ontwerp kunt maken. U stelt hoge eisen en wilt niet wakker liggen met de vraag of alles wel goed geregeld is. U zoekt daarom een  betrouwbaar persoon die u het hele bouwproces met een gerust hart kunt toevertrouwen.

Of u? U bent professional. Architect, aannemer of adviseur. U bent op zoek naar een goede bouwkundige die als het ware als uw rechterhand functioneert. U wilt het bouwkundig tekenwerk en alles wat daarbij komt zonder zorgen uitbesteden. U wilt de afspraken met de klant goed op papier hebben staan, bijvoorbeeld door een 3D-presentatie. U wilt graag mooi vakwerk afleveren tegen een eerlijke prijs. U staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid en verwacht dat ook van andere vakmensen met wie u samenwerkt.

 

Duurzaam met WITT

De laatste jaren ben ik me naast mijn andere werkzaamheden steeds meer bezig gaan houden met duurzaam en passief bouwen. Dit is toch wel een bijzondere tak van sport. Duurzaam en passief bouwen vraagt om andere materialen, doordachte ontwerpen en een nauwkeurige uitvoering. We gaan er steeds meer van horen, zij het niet dat in 2020 al onze nieuwbouwwoningen al energieneutraal moeten zijn en in 2050 ook een groot deel van onze bestaande woningvoorraad. Als u nu dus grondig wilt gaan verbouwen laat ik graag zien wat de meerwaarde is als u gelijk voor energieneutraal kiest.